top of page

Het effect van muziek op je energieniveau

Bijgewerkt op: 6 feb. 2020

Boventoonzang is het zingen van twee frequenties tegelijkertijd. Deze oeroude techniek wordt traditioneel op verschillende manieren toegepast in Mongolië, Siberië, Tibet en Zuid-Afrika. Recent wordt het ook gebruikt in het westen, voornamelijk voor 'helende' doeleinden. Boventoonzang is een prachtig middel om muziek te maken en is tevens een heel magisch en krachtig middel om onszelf in balans te zingen. Door twee tonen tegelijkertijd te zingen verenigen we hoog en laag, mannelijk en vrouwelijk. Zo ervaren we Eenheid, verbondenheid met de Schepping.


Boventoonzang geeft je een unieke kijk op de menselijke stem. De titel blijft hetzelfde maar de inhoud evolueert… zo kun je ervaren hoe klanken en boventonen spanning verzachten, helend werken en hoe ze ons met het kosmisch veld verbinden.

Zingen is energie en gewaarworden. Je stem stuurt een trilling uit en verbindt zich met alles wat leeft op aarde en in het universum. We zingen en trillen steeds intenser, steeds subtieler, steeds voller … samen in en met het universum.

Je stem wordt je vriendin, je ontdekt nieuwe dingen in haar gezelschap en ze vertelt je meer over wat er stroomt in je innerlijke bron.

Bij het zingen kan je met volle aandacht je inademing volgen en met je uitademing klank te maken, anderzijds kan je ontdekken hoe het is om tijd en ruimte te geven aan je inademing en hoe dit je klank beïnvloedt.

Zingen in volle aandacht verbindt de zanger met zichzelf, met de luisteraar en de zangers onderling. Zingen in volle aandacht vindt zijn oorsprong bij Thich Nhat Hanh, de grondlegger van de mindfulness. Zijn filosofie vertelt over het gewaar worden in het NU moment en met je aandacht op één iets gericht zijn.

Met het zingen van boventonen benaderen we de stem op een speelse manier.


Hieronder de link naar een voorbeeld van boventoon zingen door onze eigen Surya dir hier al meerdere jaren ervaring in heeft.

Voor het beste luisterresultaat, leg de hoorn van de haak, gsm uit, do not disturb sign aan de deur.

ga ergens makkelijk zitten of liggen en zorg dat je het tijdens het luisteren goed warm houdt.


Enjoy🙏🏽Surya's Soundhealing van 27 februari is al maanden volzet, maar gelukkig heeft Surya in zijn drukke agenda toch een gaatje gevonden en gaat er een volgende soundhealing door en dit op 06 augustus om 20h hier in de yogastudio.

Rerveer tijdig, de plaatsen zijn beperkt.28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page