top of page

Het nut van privé yogales uitgelegd

Bijgewerkt op: 6 feb. 2020


Wil jij meer uit yoga halen dan wat je in een groepsles leert? Via privélessen kun je op korte tijd meer diepgang ervaren, omdat er op maat gewerkt wordt. Yoga is een krachtige tool die je altijd bij de hand hebt, en yoga gaat veel verder dan enkel het in beweging brengen van je lichaam, het gaat ook over het gadeslaan van je geest.

Yoga en de filosofie van yoga kan jou helpen met:


Stressbeheersing

Ontspanning

Mindfulness

Voeding

Afslanke

Lichamelijke klachten verminderen

Zelfredzaamheid waar je anders afhankelijk bent van kinesisten en therapeuten

Gezondheid verbeteren

Timemanagement

Naast privéleskun je ook les krijgen voor een eigen samengesteld groepje.

Het tarief blijft hetzelfde, je deelt het dan gewoon door het aantal deelnemers.Waarom privéles nemen ?


Als je geen tijd hebt op de momenten dat er yoga gegeven wordt, les te volgen en je nood hebt aan persoonlijke begeleiding om naast de asana's ook het meditatieve gedeelte tot een goed einde te brengen, dan ga je je het best ontspannen als er privé les gegeven wordt. Dan worden de oefeningen en de oefenschema’s volledig op maat gemaakt, aangepast aan zijn/haar situatie, zijn/haar toestand, zijn/haar mogelijkheden en zijn/haar wensen.

Uiteraard geeft zo een benadering de beste resultaten.

De groepslessen worden ontworpen voor de gemiddelde beoefenaar en voldoen voor het merendeel van de beoefenaars. Indien men echter belangrijke beperkingen heeft ten gevolge van bvb. lichamelijke problemen (ernstige rugklachten bvb. of postoperatieve toestanden etc.), dan is de kans groot dat men een groot deel van de voorgestelde oefeningen niet kan uitvoeren, of niet zoals voorzien. In dat geval is het veel beter om privéles te nemen.

Een andere reden om privéles te nemen is voor het bereiken van specifieke doelstellingen die in de groepslessen niet of niet voldoende aan bod komen. Ook om de kennis van bepaalde houdingen of technieken verder te verdiepen en te vervolmaken dan dat in een groepsles mogelijk is, zijn privélessen aangewezen.

Hetzelfde kan gezegd worden over de wens om te oefenen met een grotere of kleinere intensiteit dan in de groepslessen. Het is ook heel zinvol om groepslessen aan te vullen met af en toe een privéles.
Wanneer heeft privéles geen zin ?


Privéles heeft geen enkel zin indien de leerling niet bereid en gemotiveerd is om thuis zelf regelmatig te oefenen om de ontvangen lessen toe te passen.

Zijn privélessen betaalbaar ?


gif

Jazeker ! Ten eerste omdat de richtprijs daarvoor bij ons niet te hoog ligt (60 euro per uur) en ten tweede omdat op lange termijn het aantal lessen niet overdreven groot hoeft te zijn. (neem je bijvoorbeeld 5 lessen in 1 keer dan geniet van je een korting van 20%, deze zijn wel maar 3 maanden geldig)


Aanvankelijk is het (voor een beginner in deze traditie van Yoga) wenselijk om één les per week te nemen om te voorkomen dat men verkeerde oefengewoonten aanneemt, maar vrij vlug kunnen de lessen meer en meer gespreid worden, naarmate de leerling beter en beter zelfstandig kan oefenen, wat uiteraard de bedoeling is, kun je instromen in de groepslessen.


Wil je graag een privé sessie boeken, ga dan naar

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page