top of page

Wat is een mantracirkel en is het wat voor jou?

Ervaar de helende kracht van samen mantra's zingen!  Je hebt hiervoor geen zangervaring nodig, enkel de bereidheid om je over te geven aan de kracht van de mantra's en aan aan het plezier van samenzingen, vanuit hart en buik.

Een mantra is een gedicht, woord, uitspraak of een lettergreep die het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed. Hij wordt herhaald en is bedoeld als een continue recitatie (chant). De activiteit is voor een ieder toegankelijk, de mantra’s bestaan uit korte simpele teksten, vaak uit het Sanskriet of het Engels en meteen mee te zingen.

Een ieder die graag mantra’s wilt leren zingen of zij die hier op een toegankelijke wijze kennis mee willen maken zijn van harte welkom. Mantrazingen heeft bij velen een positief effect op het geestelijk welzijn en schept een mooie groepsverbinding.

Wouke Daki is werkzaam als yoga siromani en zij begeleidt mantra’s op fijngevoelige wijze met behulp van de shruttibox en gitaar.
Wat mag je verwachten?

Mantra's zijn niet zomaar 'liedjes'. Het zijn eeuwenoude gereciteerde lettergrepen, woorden en zinnen uit India, Tibet en China. Omdat ze al van oudsher gezongen worden in een sacrale context, zijn ze opgeladen met krachtige intenties en energie. Je kunt ze dus een beetje zien als een magische spreuk of als een soort gebed. In deze mantracirkel verbinden we ons in het bijzonder met mantra's voor het scheppende, vrouwelijke principe. Mantra's vol power en levensenergie, maar ook ingetogen mantra's voor mededogen en liefde.

Mantra's zingen werkt als een magneet: je trekt helende vibraties aan die door je hele wezen stromen. Of je nu een deva bent of een diva, al helemaal thuis bent in de spirituele wereld of nog helemaal verankerd bent in het wereldse leven, of alles daar tussenin: mantra's zingen raakt je en beweegt je. Je zingt of reciteert de mantra's met jouw eigen klank en intentie, waardoor het effect ervan nog sterker wordt. Samen mantra's zingen creëert verbinding, met elkaar en met de universele trilling die door elke mantra stroomt. De klanken van bijzondere akoestische instrumenten zoals shruti box en gitaar zorgen daarbij voor een zachte muzikale bedding.


Praktisch

  • Datum: telkens op een donderdag van 20.00u tot 22.00 en dit 1x per maand

  • Locatie: Yogastudio Gennesareth, buiten met mooi weer, anders binnen met alle ramen open.

  • Voor wie:  alle leeftijden

  • Begeleiding: Wouke Daki

  • Bijdrage: €15, vooraf over te maken op rekeningnummer BE59 7795 9883 8426 van Gezondheidscentrum Gennesareth met vermelding van je naam + 'mantracirkel en het aantal personen

  • Meebrengen: flesje water, warme sokken of pantoffels, eventueel een meditatiekussen. Draag best makkelijke kledij.83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page