Verhoog je immuniteit door sauna en massage

Bijgewerkt: mrt 15


Het is van uitermate belang dat je vooraf de massage er zeker van bent dat je je goed voelt. Als je je onwel voelt, snottebellen, hoesten al dan niet met koorts, gelieve dan uw massage afspraak te willen verzetten tsotdat alle ziekteymptomen verdwenen zijn.


Bij het binnenkomen op de praktijk, worden er tot nader bericht geen handen meer geschud, nog een kus of een knuffel.


Zowel ik als de te behandelde persoon zullen vooraf de behandeling de handen goed wassen en afdrogen en vervolgens afsluiten met ontsmetting ( gel of spray). Dit ook na afloop van de behandeling.


Heel België neemt allerlei maatregelen, het is zeer zeker niet de bedoeling om je te gaan opsluiten.

Wat wel altijd nuttig is, is je immuniteit verhogen en laat nu net Infrarood sauna én massage dit net gaan doen.


Hieronder som ik een aantal gezondheidsbevorderende voordele op:

Door een sauna-massage te nemen, boost je je immuunsysteem, verlaag je je bloedruk en kom je volledig tot rust.

Na afloop voel je je volledig relaxed. Je spieren zijn ontspannen, het hebt massa's veel afvalstoffen uitgezweet en de muizenissen in je hoofd zijn verdwenen.


Betere bloedcirculatie


Sauna-massage? Dan activeer je de bloedcirculatie en verbeter je de stofwisseling. Immers, schadelijke stoffen worden sneller afgevoerd, maar er worden ook verse voedingsstoffen aangeleverd waardoor je lichaam zich sneller herstelt. Zo versnelt bijvoorbeeld een deep tissue na een flinke inspanning onder andere het recuperatieproces van vermoeide spieren. Je voelt je na afloop direct een stuk fitter. Je lichaam heeft als het ware nieuwe energie gekregen.


Meer witte bloedcellen


Volgens diverse onderzoeken verandert onder invloed van infraroodsauna gevolgd door een stevige massage ook de samenstelling van je bloed. Tijdens zo’n sessie worden er namelijk meer witte bloedcellen aangemaakt. Dat is fijn, want die helpen ziekteverwekkers in je lichaam te bestrijden en zo je immuunsysteem versterken.


Minder cortisol


Sta je lange tijd onder spanning? Dan maakt je lichaam het stresshormoon cortisol aan. Dat hormoon zorgt ervoor dat je lichaam alle energie gebruikt om je stress het hoofd te bieden. Fijn misschien, maar tegelijkertijd wordt er flink beknibbeld op het onderhoud van je afweersysteem waardoor je vatbaarder bent voor ziektes en virussen. Onderga je echter geregeld een massage? Dan krijgt je lichaam de kans zich te ontspannen en te herstellen van de stress. Hierdoor kan je immuunsysteem z’n werk blijven doen en verklein je de kans ziek te worden.

Toename knuffelhormoon


Word je licht gemasseerd? Dan blijkt ook het bekende knuffelhormoon oxytocine vrij te komen. Dit hormoon geeft je een veilig en fijn gevoel. Daardoor ervaar je een massage als prettig, ontspan je stukken beter, valt de stress weg en kom je helemaal tot rust. Voor je algehele weerstand is dat een goede zaak, want de stress is weg en kan zodoende dus je gezondheid bewaken. Trouwens ook elkaar liefdevol aanraken en lekker knuffelen met je lief wakkeren de aanmaak van het knuffelhormoon aan. Dus ben je gestresst? Knuffel dan eens wat vaker.


Aanmaak gelukshormoon


Tijdens een massage komt niet alleen het knuffelhormoon vrij. Ook het zogenaamde gelukshormoon endorfine wordt aangemaakt. Niet alleen is dat een goede bestrijder van het stresshormoon, maar eveneens helpt het je prettiger en blijer te voelen. En dat draagt bij aan je gezondheid, want zit je goed in je vel? Dan zorg je automatisch ook beter voor jezelf en daar heeft je immuunsysteem alleen maar baat bij.


Beter slapen
Een weldadige sauna met massage achteraf bevordert ook je slaap.

Je voelt je immers veel meer ontspannen. Daardoor val je niet alleen sneller in slaap, maar je slaapt ook dieper. En zoals bekend is een goede nachtrust goed voor je immuunsysteem. Want, tijdens de nacht zijn je lichaam en geest druk met het uitvoeren van herstelwerkzaamheden.


Nog meer voordelen op het immuunsysteem


Het positieve effect van sauna-massage reikt verder dan je afweersysteem. Zo zorgt het er onder andere voor dat je spieren soepel blijven. Zeker als je stress ervaart en kampt met pijnlijke nek, rug en schouderspieren is het een goede manier om te relaxen en blokkades weg te nemen. Verder zit je ook veel beter in je vel door regelmatige massages. Doordat de doorbloeding in je lichaam verbetert ,ziet je huid er frisser en stralender uit. Ook je ademhaling kan verbeteren waardoor je dieper ademhaalt. Het fijne daarvan is dat je meer verse zuurstof inademt en dat doet je hart en longen goed. En tot slot draagt masseren ook bij aan een beter concentratievermogen. Je geest wordt rustiger en je kunt helderder nadenken.

Kortom, wil je fysieke en mentale gezondheid verbeteren? Je immuunsysteem een boost geven? Laat je dan regelmatig masseren.


Heb ik jouw interesse gewekt in de combinatie behandeling sauna-massage?

Klik dan op de onderste link voor joux volgende afspraak


https://trea.tw/GYFGu7