Last van pijn in de onderrug? Rugproblematiek of bilspierproblematiek...

Bijgewerkt: 31 okt 2019

Ken je dat gevoel, een plotse hevige pijn in de onderrug, een stijf gevoel?

En niet meteen een foute beweging gemaakt of gevallen, tja het overkomt ons allemaal wel eens, ook ik blijf er niet van gespaard.

Mijn oplossing hiervoor is een regelmatige deep tissue massage van bij mijn collega en dat doe ik steevast elke maand. Zo zit ik nooit geblokeerd aangezien ik dit preventief doe.


Er zijn meerdere oorzaken mogelijk, voor een stijve rug, de meesten zijn allemaal psychosomatisch zoals alle klachten die daarna in het lichaam ontstaan.

Eerst in de geest, daarna in het lichaam.Vaak zit er heel veel spanning op de billen en de hamstrings en vaak straalt dit door naar de knieholten en bijgevolg ook nog eens de kuiten. Deze worden uiteraard gemasseerd, maar vaak zit bij echt een stijve ondeerug de oorzaak niet daar!

Door de klant om te draaien wordt het duidelijker, vooral als er in de onderbuik goed gemasseerd wordt en voor een groot stuk in de leisstreek, wordt duidelijk dat die dieperliggende spier daar ferm verkort is.

Door hier ook goed op door te werken komt gans dat bekken los en verdwijnt alle spanning die er was in de onderrug.


De behandeling die hiervoor nodig is, is de deep tissue massage.


Dit is een vrij intense behandeling waarbij een stijd gevoel de dag nadien kan ontstaan, gelukkig trekt dit na 1 à 2 dagen weg, maar op het moment zelf is er een diep gevoel van verademing, het loskomen van verkrampte spieren en gewrichten.

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen 30,60 en 90 minuten behandeling.


Ben je niet meteen een massagemens en wil je lieve niet half naakt op te behandeltafel belanden? Dan is de andullatiematras van HHP iets voor jou.


Andullatie = trillingen die van boven naar beneden en van beneden naar boven door de matras heen worden gezonden met een soort van pulsatie. Deze mat is eveneens voorzien van infraroodstralers ter hoogte van de nek en schouders, de ondeerug en de benen.

Je doet eerst je schoenen en kousen uit en gaat volledig aangekleed op de massage matras liggen op de rug. De klacht verbonden aan stijve onderrug zijn meestal lumbago, hernia en ischias, dat programma wordt dan uitgekozen.met een bepaalde intensiteit.

Je krijgt een koptelefoon voorzien van zachte instrumentale muziek verrijkt met binaurale golven, die zorgen dat de geest mee tot ontspanning kan komen.

Hier heb je de mogelijkheid om een sessie te boeken van 30 minuten tot een volledig uur. Bij herhaalde klachten raad ik de beurtenkaart aan vanuit een klacht.Kamp jij momenteel met deze klachten? Voel jij dat je dagelijkse dagtaken steeds lastiger worden en jouw bewegingsmogelijkheden zich beginnen te beperken?


Boek dan hier je online afspraak0 keer bekeken