top of page

Een moeilijke beslissing leidt tot creatieve mogelijkheden

Bijgewerkt op: 13 apr. 2020Namasté allemaal,


Sinds gisteren geen behandelingen meer uitgevoerd en dat was geen makkelijke beslissing.

53 klanten persoonlijk opbellen om te melden dat deze maand en tot begin april er geen behandelingen meer worden uitgevoerd, was een harde noot om te kraken.

Maar vandaag zijn bepaalde emoties al even doorgekauwd, alhoewel ze toch nog even blijven nazinderen....

Het is belangrijk om je emoties te doorleven en ze te aanvaarden dan ze gewoon trachten weg te lachen of onder de mat te schuiven.

Ik heb al van alles gehad, eerst frustratie, dan boosheid en dan de mega-ontlading met de nodige traantjes, ja een rollercoaster aan emoties die, als je ze toelaat, ook weer voor dat "oef moment" kunnen zorgen.


Wat ik al begrepen heb uit bepaalde crisismomenten, is om, uit deze negatieve spiraal te geraken, dat je je moet focussen op iets anders en zeker geen beslissingen moet nemen wanneer je emotioneel bent.

Ben je boos of ambetant, ga dan een stevige wandeling maken (alleen) en let op je ademhaling terwijl je dat doet, zorg voor een bepaalt ritme dat goed matcht met je ademhaling, kijk dan ook om je heen en voel de boosheid en/of frustratie met elke stap uit je lichaam, geest en ziel verdwijnen.


Wat zeker en vast helpt in deze crisis, is het feit dat de zon schijn en dat de vogeltjes naar hartelust fluiten, nu het verkeer minder is op de baan, hoor je vele beter de stilte tussen het gezang van de vogeltjes. Ik heb zelfs al vlinders in de tuin gezien 🥰

(prachtig).


Ik heb vandaag al een aantal zaken op punt gesteld die normaal gezien pas in de Paasvakantie zouden uitgevoerd worden en hieronder som ik even op wat dit allemaal zoal is:
- het wassen van alle dekentjes en kussenovertrekken van de yogastudio; deze keer met toevoeging van dettol aan elke wasbeurt (dit gebeurd sowiezo 4x per jaar)

- grondig schoonmaken van de yogastudio (stofzuigen en dweilen, goed verluchten)

- grondig schoonmaken van de massagepraktijk met nazicht van wat nog besteld moet worden en ook wat er overbodig is.


Met het schrijven van dit artikel ben ik nu ongeveer halverwege, en intussentijd geniet ik van de zon die stralend schijnt en al de pracht van de natuur die voor mijn ogen een spetterend spektakel van gefladder en getjilp tentoonsteld.


In bijlage nog een filmpje om de wisselende ademhaling wat te oefenen (de geluidskwaliteit is niet optimaal, ik ga een microfoon moeten aanschaffen hiervoor)


Veel succes en hou jezelf gezond57 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

5 Comments


Sylvie Brown
Sylvie Brown
Apr 03, 2020

@agnes: komt allemaal goed, binnenkort met deze temperaturen yoga in den hof🤪

Like

Agnes De Waegeneere
Agnes De Waegeneere
Apr 03, 2020

Dank u wel dikke knuffel ♥️🙏🙏

Like

Sylvie Brown
Sylvie Brown
Mar 21, 2020

@alice: klopt helemaal, hou je gezond en hou je leuk bezig 😘😘🙌🏽❤️

Like

acoste3
acoste3
Mar 21, 2020

Bedankt voor alles. Het komt helemaal goed.

Like

Sylvie Brown
Sylvie Brown
Mar 17, 2020

reageren doe je onderaan de blogpost (dus helemaal onderaan de pagina scrollen en laat je gerust jouw commentaar achter

Like
bottom of page