top of page

Chakra Yoga: het kruin, verbinding met het UNIVERSUMHet kruinchakra bevindt zich op de kruin van je hoofd. Als je de toppen van je duimen in je oren brengt, en de wijsvingers naar elkaar toe brengt bovenop je hoofd, is dat de plaats waar je 7de chakra zich bevindt.

Het kruinchakra heet ook wel sahasrara chakra en het wordt vaak verbonden met spiritualiteit. Dit is in feite een beperkt beeld, want elk chakra kun je wel verbinden met spiritualiteit. Het fysieke lichaam is een manifestatie van bron energie. Daarom is je fysieke lichaam is niet minder spiritueel dan je energielichaam.

Het fysieke lichaam is zelfs niet minder spiritueel dan je ziel.

Het 7e chakra kun je associëren met de bewuste verbinding met het goddelijke. Je kunt het zien als een brug naar de kosmos. Wanneer het kruinchakra open is en in balans, kan het lijken op een aureool, Om die reden zie je heiligen en engelen op oude schilderijen altijd afgebeeld met een aureool.


Het zevende chakra staat voor:


 • het centrum van bewustzijn,

 • het hoogste intuïtieve weten,

 • integratie van het geheel,

 • de mogelijkheid om een levende belichaming te worden van je hogere zelf,

 • verlichting

 • de aanwezigheid in het moment,

 • deel uitmaken van het grotere geheel,

 • toewijding,

 • vertrouwen

 • inspiratie,

 • de afwezigheid van ego

 • eenheid.

Hoe kun je eenvoudig jouw kruinchakra stimuleren?
Wanneer weet je of je kruinchakra geblokkeerd is?


Er zijn drie primaire oorzaken die het kruinchakra uit balans kunnen brengen.

 • een materialistisch wereldbeeld

 • geen vertrouwen in spiritualiteit, bron energie of het eeuwige zelf,

 • het gevoel verraden te zijn

Het zou dan ook geen verrassing moeten zijn dat atheïsten en mensen zonder geloof, een grote disbalans hebben bij hun kruinchakra.

Als het kruinchakra gesloten is, kan dat leiden tot allerlei aandoeningen. Voorbeelden zijn: apathie, epilepsie, chronische pijn, verstoorde functie van de pijnappelklier, slapeloosheid, aandoeningen van het zenuwstelsel, migraine, psychische ziekten, eenzaamheid, Alzheimer, dementie, Parkinson en geheugenverlies.Waarom het kruinchakra activeren?


Met een open kruinchakra kun je het grotere geheel zien. Dit kan heel belangrijk zijn als je je angstig voelt. Als je angstig of onzeker bent, heb je een soort tunnelvisie. Je bent als het ware verblind.

Het kruinchakra schoonmaken geeft je de mogelijkheid om inzichten te ontvangen van hogere dimensies. Het geeft je een gevoel van vrede. Het brengt je wijsheid. Een open kruinchakra zorgt ervoor dat je het leven kunt accepteren zoals het is. Het helpt je om anderen te begrijpen. Het zal ervoor zorgen dat je jezelf energiek en geïnspireerd voelt. Het zal je verwarring wegnemen. Met een open kruinchakra kun je je hoogste potentieel bereiken. Het zal je helpen jezelf en het universum in het algemeen te vertrouwen.Hoe open je sahasrara chakra?

 1. Breng tijd door in stilte. Zeker is dat geluid het kruinchakra beïnvloedt. Maar toch zorgt vooral stilte voor het openen van het kruinchakra.

 2. Meditatie opent je kruinchakra. Elke manier om je gedachten te laten verstillen, zal je helpen om ontvankelijk te zijn voor universele informatie. Die informatie zal binnenkomen via het kruinchakra. Voorbeelden van meditatie die behulpzaam zijn: yoga, tai chi, meditatie in beweging, zittende meditaties of geleide meditaties.

 3. Observeer je overtuigingen. Betwijfel je overtuigingen. Probeer erachter te komen of het tegenovergestelde van wat je denkt ook waar zou kunnen zijn. Het is belangrijk om een open om een ​​geest te ontwikkelen. Zoek radicaal nieuwe perspectieven. Het is goed om een soort bereidheid te ontwikkelen om te overwegen dat alles waar kan zijn. Dit soort denkpatroon, of je zou kunnen zeggen openheid voor elk denkpatroon, zal je kruinchakra openen.

 4. Breng tijd buiten door. Vooral hoog in de bergen. Het kruinchakra wordt vooral beïnvloed door de atmosfeer. De atmosfeer beïnvloedt je gedachten. Frisse lucht, zonlicht en panoramische vergezichten zijn in het bijzonder goed voor het openen van je kruinchakra.
Inspiratie en zingen

 1. Zoek dingen op waardoor je inspiratie voelt. Inspiratie is altijd een aanwijzing dat je sahasrara chakra zich opent. Dit kan betekenen luisteren naar muziek die je inspireert. Of het bekijken van inspirerende films of programma’s. Praten met mensen die je inspireren. Het gebruiken van de juiste affirmaties waarin je echt gelooft. Alles wat je inspireert, opent je kruinchakra.

 2. Zingen brengt de chakra’s in balans. Je kunt zingen in de vorm van mantra’s of liedjes of je kunt het in de vorm doen van klanken. Het geluid waar het Kruinchakra vooral op reageert, is het geluid NG zoals in lang. Dat geluid opent het kruinchakra meer dan enig ander. Dus een van de beste manieren om het kruinchakra te openen is met klanken, door het ng-geluid te gebruiken. Speel met de toon tot je de exacte toonhoogte vindt waarbij je voelt dat de bovenkant van je hoofd mee resoneert. Traditioneel doe je dit met bepaalde mudra’s of hand posities. Die zorgen ervoor dat je op één lijn komt met het chakra waarmee je werkt. Mijn favoriete mudra voor het kruinchakra, ziet er zo uit. Je plaatst je handen samen in namasté positie. Je vouwt dan al je vingers, behalve de ringvingers. Terwijl je je handen zo vasthoudt zing je. Een alternatief is dat je al je vingers kruist, maar dat je de pinken tegen elkaar aan houdt, naar boven gericht. Zorg er in beide handposities voor dat je rechter duim kruist over je linker duim. Kristallen bollen en binaurale golven ontworpen voor het kruinchakra zorgen er ook voor dat het kruinchakra opengaat.

Kruinchakra Schoonmaken

 1. Chakra Healing Massage : een energetische behandeling die start met een verhelderend en openhartig gesprek en die eindigt op de behandeltafel met een gans ritueel met klank, energieplaatjes, orgonite stenen en een overheerlijke massage. Uiteraard is het noodzakelijk te weten dat dergelijke behandeling wel het een en het ander kan losmaken, dus je hierop goed voorbereiden is noodzakelijk. Wat wil ik hiermee zeggen: zuiver je zelf (zo weinig mogelijk suiker, alcohol, drink zoveel mogelijk water en/of kruidenthee een aantal dagen vooraf, tracht zo puur mogelijk te eten, dit gaat je energieshift makkelijker maken.

 2. Beoefen dankbaarheid. Dit betekent dat je speciale aandacht besteedt of jezelf focust op dingen die ervoor zorgen dat je dankbaarheid voelt. Dingen waar je graag naar kijkt bijvoorbeeld. Hierdoor wordt je frequentie getraind om met je interne perspectief overeen te komen. Je opent daardoor een kanaal in jouw lichaam, beginnend met het kruinchakra. Daardoor kan bronenergie recht door je lichaam stromen. Mijn favoriete manier om dit te doen is gaan zitten en een lijst maken van alles wat ik waardeer in het nu.


3. Omring jezelf met dingen die op dezelfde frequentie trillen met het kruinchakra. Dit zal het kruinchakra helpen in balans te komen. De volgende dingen trillen op dezelfde frequentie als het kruinchakra. De kleur violet of paars. Edelstenen: alle heldere, witte of paarse edelstenen zoals amethist, bergkristal, lepidoliet, sugiliet, tanzaniet en witte agaat, apofylliet, charoiet, sneeuwkwarts. Wierook: mirre, lotus, salie, lavendel, amber, kopal.


4. Hoofdmassages en hoofdstand (yoga houding) helpen ook om het kruinchakra te openen. Door je hoofd te masseren of door de hoofdstand uit te voeren, breng je bewuste aandacht naar je kruinchakra. Door je kruinchakra op die manier bewust te voelen laat je mentale spanning los en kan de energie op die plek naar binnen stromen.

Daden van liefde en vasten

 1. Daden van liefde. Handelingen van liefde voor jezelf of iemand anders, openen het sahasrara chakra. De beste manier om dit te doen voor jezelf is door een ​​lijst te schrijven van alle redenen waarom je lief bent. Besteed elke dag tijd om jezelf lief te hebben, op wat voor manier dan ook. Wees vriendelijk voor je medemens. Dit verbindt ons met elkaar. Verbinding is als voedsel voor een chakra dat helemaal om eenheid draait. Doe iets liefs voor iemand anders en sluit daarna eens je ogen en besteed aandacht aan hoe je je voelt. Je zult merken dat je een open gevoel hebt. Het is bijna alsof je je beter voelt over de wereld, je begint je geïnspireerd te voelen. Dat is een signaal dat die handeling je kruinchakra geopend heeft.

 2. Vasten beïnvloedt het kruinchakra enorm. Het helpt het chakra te openen. Je moet wel op een gezonde manier vasten. Dat betekent dat je je lichaam moet voorbereiden. Je moet je lichaam goed observeren tijdens het vasten. Ook is het van belang om het vasten stapsgewijs weer af te bouwen. Neem de moeite om de juiste manier van vasten te vinden voor jezelf. Als je vast om je kruinchakra te openen, hoef je maar zes tot twaalf uur te vasten. Als je goed oplet, dan zul je merken dat je in tijden van wanhoop, angst of verwarring vanzelf je eetlust verliest. Hetzelfde geldt voor zieke dieren. Dat is waarom zieke mensen er zo’n baat bij hebben om te vasten. Vasten geeft een soort reset voor het lichaam. Vasten zorgt er ook voor dat je lichaam zich meer gaat richten op voeding uit energie. Energie die het lichaam binnenkomt via het kruinchakra. Daarom ook is vasten al duizenden jaren lang een spirituele beoefening in vele spirituele tradities.


Visualisatie

 1. Visualiseer hoe je sahasrara chakra zich opent. De dimensies buiten onze fysieke dimensie hebben in feite geen tijdruimte aspect. Dat betekent, als er een gedachte is, is de realiteit er op hetzelfde moment. Er is geen buffertijd, het is er onmiddellijk. Je denkt aan water en het water is er. Dit is in tegenstelling tot de realiteit waarin we nu leven. In onze realiteit bedenk je iets en het duurt enige tijd totdat het realiteit is. Het kan zelfs zo lang duren dat je de gedachte niet meer associeert met dat wat zich in je realiteit heeft gemanifesteerd. Het chakra-systeem beïnvloedt de fysieke realiteit. maar is in werkelijkheid een multi-dimensionaal aspect van jezelf. Daarom zijn de chakra’s onzichtbaar voor de gewone mens. Omdat het kruinchakra niet in tijd en ruimte bestaat, kun je het openen ervan visualiseren en zal het zich ook zeker openen. De visualisatie die het beste werkt om het kruinchakra te openen, is wanneer je een opening visualiseert die diep violet van kleur is op de kruin van je hoofd. Je vergroot dan die opening tot ongeveer 30 cm in diameter. Aansluitend visualiseer je hoe het met de klok mee begint te draaien. Stel je dan voor hoe je gouden of witte lichtenergie van het universum door die trechtervormige opening in het lichaam opneemt.

Als het sahasrara chakra zich opent, zul je makkelijker toegang hebben tot inzicht, helderheid en oplossingen. Onthoud dat je niet alleen een lichaam bent, gemaakt van vlees en bloed, maar dat je ook bestaat uit energie. Hoe gezonder de energiestroom, hoe gezonder je levenservaring zal zijn en hoe beter je jezelf voelt. Dus probeer deze tips eens en open jezelf voor een allesomvattende, transcendente levensvisie.

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page