top of page

Wat zijn de voor en nadelen van thuismassage?

Bijgewerkt op: 19 sep. 2019

Ik geef zelf al meer dan 10 jaar massage in mijn praktijk, waarom dan praten over massage aan huis?- Jiizelf of iemand van jouw familieleden/ kenissenkring is minder mobiel geworden door ouderdom en/of is getroffen door een chronische ziekte.Voordelen van een massage aan huis:


- Wordt gegeven op lokatie zoals bijvoorbeeld thuis of in het rusthuis/ziekhuis waar de klant zich bevindt

- Op een tijdstip dat u het beste uitkomt.


Welke soorten massages kan je kiezen op verplaatsing?


- stoelmassage (zorgmassage op ergonomische stoel:(zonder olie)

- integrale voetreflex massage ( zachte drukpuntmassage van de voeten en onderbenen, al liggende in een lafumastoel)

Wat is stoelmassage?


Stoelmassage is een drukpuntmassage van nek, schouders, armen, handen en rug. De behandeling wordt uitgevoerd op een massagestoel. De massage wordt uitgevoerd op de kleren dus uitkleden hoeft niet.

De hele behandeling kan 30 tot 45 minuten en begint stedds met een kort verkennend gesprek om eventuele aanpassingen te bespreken.


Waarom stoelmassage?


- goed bij stijve nekspanningshoofdpijn, tintelende vingers, pijnlijke schouders en armen.

Dit werkt zowel preventief als gericht op herstel. De stoelmassage is bijzonder aangenaam om te ondergaan en erg ontspannend.
Wat is integrale Voetreflexologie (methode Greetje Van den Eede)


De massage van de voet is in de eerste plaats heerlijk ontspannend. Het is een  uitnodiging om jouw energie te doen stromen. Het verhoogt je immuniteit, werkt ontgiftend, brengt balans en jouw klachten kunnen verminderen.Integrale Voetreflexologie, een holistische benadering

Elk orgaan en weefsel in je lichaam is terug te vinden in de voet. Door de voet met diverse maar zachte druktechnieken te behandelen, activeer je de energie in elk lichaamsdeel. Energie die ergens wordt vastgehouden (blokkades) wordt losgelaten, of plaatsen met een gebrek aan energie worden opnieuw aangevuld. De energie gaat stromen, de balans kan zich herstellen.

Een holistische visie vertrekt vanuit het principe dat de mens beschikt over levenskracht (energie), het zelfgenezend vermogen. Er wordt gekeken naar de mens in zijn totaliteit, fysiek, emotioneel en andere dimensies. Symptomen zijn signalen, boodschappers, wegwijzers. Daarom is de samenwerking met reguliere en complementaire hulpverleners van groot belang, want zij vinden elkaar om samen tot hetzelfde doel te komen: welzijn van het individu te handhaven of verbeteren.

Voetreflexologie is een zeer toegankelijke behandeling die geschikt is voor iedereen, ongeacht je leeftijd of gezondheid en duurt een uur. Wordt voorafgegaan door een gesprek en afgesloten met een kleine rustperiode om de behandeling nog wat te laten inwerken. Het is aangeraden om veel zuiver (plat) water te drinken in de daaropvolgende dagen.


Integrale Voetreflexologie aangewezen bij


Releflexologie helpt bij vele lichamelijke en psychische klachten en kan dergelijke klachten ook voorkomen. 

- wanneer er nood is aan ontspanning, dit is de beste preventie (voorkomen is beter dan genezen.

- Reflexologie stimuleert de zelfgenezende kracht van je lichaam, brengt je energie terug in balans en verhoogt je immuniteit.

- Goed bij stress en stressgerelateerde lichamelijke klachten, spijsverteringsproblemen, maag- en darmrmklachten, constipatie, rugklachten, gewrichtsproblemen, artrose, blaasproblemen, hoofdpijn en migraine, slaapstoornissen, angst, onrust, astma, hoge bloeddruk, huidproblemen, menstruatieklachten, chronische ontstekingen, gewrichtspijnen.


Ben jij iemand die al geruilme tijd minder mobiel is, voel jij je gekluisterd aan huis/rusthuis/zieknhuis en heb je nood aan echte ontspanning.

Neem dan vrijblijvend contact op via info@gennesareth.be en leg uw situatie uit.


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page