Wat kan ik van een ontspanningsmassage verwachten?

Bijgewerkt: 19 sep 2019Steeds meer mensen hebben nood aan ontspanning. Wat is er nu fijner of aangenamer dan een ontspannende massage om even heerlijk bij weg te dromen?


Welke mogelijke effecten kan een massage hebben?

- stressklachten verminderen

- herstellen van sportletsels

- vermindering van spanning in lichaam en geest

- enz.


Voor welke reden je ook een massage boekt, het is altijd fijn om te weten wat je kan verwachten. Hieronder vertellen we je graag meer over hoe een massage nu precies in zijn werk gaat.

Het kennismakingsgesprekBij een massage staat ontspanning en welzijn centraal. Je wordt dan ook steeds warm onthaald. Meestal vindt voorafgaand aan de massage eerst een kort intakegesprek plaats. Hier kan je wat meer vertellen over je voorkeuren en mogelijke klachten zoals bijv. stress, vermoeidheid, lage rugpijn, spierkrampen, enz.


Je massagetherapeut legt op zijn of haar beurt kort aan jou uit hoe de massage zal verlopen. Zo weet je precies hoe hij of zij te werk zal gaan. Stel gerust enkele vragen als er nog iets onduidelijk is. Je massagetherapeut beantwoordt ze graag.


Bloot of niet bloot?Afhankelijk van de massagevorm die je kiest, kan het aantal kledingstukken dat je best uitdoet variëren. Om ten volle te kunnen genieten van de warme olie is het aangenaam om zonder kleren gemasseerd te worden. Zo worden de vlotte bewegingen over je lichaam ook niet verstoord. Een goede massagetherapeut zal je steeds respectvol bedekken met een zachte grote handdoek.

Maar meestal kan je gerust je ondergoed aanhouden indien je dit wenst. Een professionele massagetherapeut zal je nooit vragen om meer kleding uit te doen dan noodzakelijk is.

Het is dus helemaal niet nodig om je hier zorgen over te maken. De massage draait om jou en het creëren van een aangename omgeving waarin je je helemaal kan ontspannen. Voel je je niet op je gemak helemaal naakt? Hou dan vooral aan wat je wilt. Neem gerust vooraf contact op met je massagetherapeut als je hierover nog meer duidelijkheid wilt.
Een massage op maat?


De meeste massagetherapeuten vinden het geen probleem om een massage speciaal op jouw maat aan te bieden. Er wordt rekening gehouden met jouw klachten en je kan de masseur (m/v) duidelijk aangeven of en waar je pijn hebt. Op die manier geniet je ten volle van alle voordelen die een massage te bieden heeft.


Is het veilig?


All onze massagetherapeuten zijn verbonden aan onze deontologische code met duidelijk aangegeven ethische grenzen. We hechten namelijk veel belang aan de professionele, transparante en respectvolle manier waarop wordt omgegaan met klanten. Je bent dus steeds in deskundige en respectvolle handen.


Ook op medisch vlak is een massage compleet veilig. Breng je massagetherapeut vooraf wel altijd op de hoogte van mogelijke medische klachten. Zo wordt een massage bijvoorbeeld afgeraden bij koorts, infectieziekten zoals de griep, besmettelijke huidziekten, gebruik van antibiotica of bloedverdunners, enz.


Ben je niet zeker of een massage in jouw situatie wel helemaal veilig is of dat het omwille van ernstige gezondheidsklachten wel toegelaten is?

Neem dan eerst contact op met je arts om uitsluitsel te geven, wanneer het dan ok is, kun je later terug contact met ons opnemen.


Tarieven en meer info


Hoeveel een massage kost, hangt af van de gekozen massagevorm en de tijdsduur.


Een klassieke ontspanningsmassage van 90 minuten betaal je €90, hierbij worden de tenen, voeten,benen, rug, nek schouder, armen en handen gemasseerd (achterzijde) alsook de voorkant van de tenen, voeten, benen, buik, voorzijde armen, handen en vingers, bovenste gedeelte borstkas, schouders, hals nek, gelaat en hoofdhuid.

Alle massages worden uitgevoerd met Africology Massage oils, al liggende op een lichtverwarmde behandeltafel om nog intenser van uw behandeling te kunnen genieten.Het verwijderen van overtollige olierestanten wordt uitgevoerd met warme gearomatiseerde kompressen. Na afloop kleed u zich rustug om en krijgt u nog een kopje thee en/of water.

Alle andere tarieven voor andere behandelingen (mogelijk al vanaf 30 minuten) op onze website onder aanbod per behandeling.

Heeft u nog andere vragen of wenst u nog meer informatie? Aarzel niet om met ons contact op te nemen.


Tot binnenkort!

0 keer bekeken