top of page

Gentle Moving Meditation


Jouw bewustzijn in beweging


Als we even naar de geschiedenis van de voorbije 5000 jaar kijken, dan was de beste zijn, het meeste hebben, macht, dominantie, concurrentie, ja tot zelfs ruzie, gevecht en oorlog schering en inslag.

Het bestaat al zo lang dat het in het collectieve geheugen van de mensheid ingegrift is. We vinden het normaal. Het heeft veel te maken met de overtuigingen dat alles afgescheiden is van elkaar en alleen wat we kunnen opmerken met onze zintuigen bestaat. Als mensdom proberen we alles te manipuleren. Nochtans tonen archeologische vondsten aan dat het mensdom ooit harmonieus leefde.In 1887 gaf het experiment van Michelsen and Morley aan dat alleen materie realiteit is en de ruimte rondom materie leeg is.

Nochtans toont Sylvertooth met hetzelfde experiment in 1986 aan dat er beweging is in de ruimte en deze dus niet leeg is.

De evolutietheorie van Darwin van 1859 toonde dan weer aan dat de sterkste overleeft. Er heerst nog heel veel de overtuiging dat je sterker wordt door het gevecht tegen omstandigheden die onaangenaam zijn te winnen, bijvoorbeeld tegen ziekte.

Nochtans weten we nu dat een individu geboren wordt met een heel grote hoeveelheid energie en een ras veel meer kans heeft om te overleven door wederzijds respect en steun.We leven in een tijd dat de technologie reuze stappen vooruit zet.

Gesofistikeerde toestellen meten steeds dieper in de materie. Dit toont aan dat niet alleen rondom ons, ook in de materie is er meer dan 99% ruimte. Die ruimte is een zee van energie, niet-voorgevormde mogelijkheden, een intelligentie.


We zetten de stap van de materiële wereld naar de quantumwereld.

Dit werpt een heel ander licht op de realiteit.


Jij bent bewustzijn waar alle kennis en kunde in zit om jouw leven optimaal te leven. Net zoals een eikel alles in zich heeft om eik te worden, heb jij alles in je om jezelf te zijn. Alles is onderling verbonden en onze ware natuur is dankbaarheid, vriendschap, mededogen en dergelijke.

Jij bent bewustzijn en heel sterk al van lang voor je geboorte. Door gevecht geef je je kracht weg.

Om terug gewoon te worden aan leven in de oorspronkelijke, energetische wereld die de materie voedt, dringt er zich een oefensysteem op met richtlijnen gebaseerd op de quantumwereld.Gelukkig vinden we deze richtlijnen terug in traditionele culturen.

De richtlijnen van Het Nieuwe Bewegen zijn helemaal anders dan bij het aanleren van een hobby of sport en zijn gebaseerd op de interne principes van chi kung/tai chi.

Eerst moet je voorbij de onbewuste programmatie geraken van jouw eerste 6 levensjaren en van het collectieve van 5000 jaar. Dit kan door ontspanning te laten evolueren tot meditatie.

Het zijn oefeningen in lig, zit of stand zonder beweging. Je ontdekt dat jouw bewustzijn perfect weet wie je bent en voor meer dan 99% de omgeving vormt van al je cellen.

Dit kan je met je ego toelaten waardoor de omgeving van je cellen optimaal is zoals een visje dat zwemt in een heel grote bokaal uiver water of je kan dat manipuleren waardoor de bokaal kleiner wordt en het water meer troebel.

Het is echter niet evident om dit onderscheid te maken. Je bent het ook niet gewoon.


Veelal moet je wachten op feedback in je dagelijkse leven om te beseffen of je effectief jouw oorspronkelijke zijn terug gevonden hebt en je de vorm die je daaraan geeft niet manipuleert.

Vandaar dat ik de feedback van lichamelijke beweging heel interessant vind. Je volgt specifieke richtlijnen hoe je van ontspannen bewegen evolueert tot energetisch bewegen. Je merkt op dat jouw bewustzijn alle bewegingen optimaal kent.Vanuit de beweging in de stilte laat je toe dat jouw bewustzijn vorm geeft aan een oefening die je uitgenodigd hebt met je ego. Je blijft stil terwijl je beweegt. Ook hier blijft ontspanning cruciaal. Je ervaart en voelt onmiddellijk feedback in een veilige omgeving van een training.


Je evolueert in je oefeningen en onlosmakelijk evolueer je in je leven.

Je ontdekt jouw oorspronkelijk bewustzijn dat alle kennis en kunde die voor jou optimaal is in zich heeft om je lichaam te voeden, helen en bewegen.

Het is aan je ego om toe te laten dat je bewustzijn een vorm geeft aan je leven op eenvoudige uitnodiging van … je ego. Je ego is baas en werknemer tegelijk.

Het Nieuwe Bewegen geeft zeer duidelijke richtlijnen om de weg naar binnen te gaan, zorgt dat je weet waar jouw bewustzijn te vinden is, beschrijft de richtlijnen waardoor je ervaart en voelt dat je voorbij je patronen, gewoontes en onbewuste overtuigingen bent zodat je jouw oorspronkelijke zijn ontdekt en zet de wegwijzers terug naar buiten zodat jouw bewustzijn vorm kan geven aan het leven waarvoor je in de wieg gelegd bent.
Hieronder wat filmpjes en fotomateriaal om duidelijker te maken van wat jullie kunnen verwachten

  1. ontspannen bewegen

2. ontspannen bewegen


3. ontspanning verdiepen

4. energetisch bewegen


Wil je graag meedoen, bekijk dan onze evenementenpagina wanneer deze workshop plaatsvindt.


Tot gauw op de mat!


Yves Verbeeck


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page