top of page

Een doos van kippengaas

Bijgewerkt op: 14 jul. 2022

Veelal zie je het lichaam als een afgescheiden geheel van de buitenwereld. Het is onze tempel waar de ziel in huist. Net zoals de inhoud van een doos afgescheiden is door de wanden.

Ken je de Bond-film “Goldfinger”? Een dader schildert zijn slachtoffers helemaal met een gouden verflaag waardoor de huid niet meer kon ademen en ze stierven. Alles in je lichaam is doorlaatbaar. Als je lucht inademt, gaat er zuurstof door de longblaasjes en de wand van de bloedbaan naar de rode bloedcellen.

Deze vervoeren het zuurstof doorheen het lichaam waar het door de celwand opgenomen wordt in de cel zodat deze kan functioneren. Je lichaam is een doos waar de wanden een kippengaas zijn. Toch kan je de inhoud niet zien, noem je het inwendige organen en valt de inhoud er ook niet uit. Dat is toch heel bijzonder en voor je geest moeilijk aan te nemen.

Van het moment je spanning maakt, vermindert de noodzakelijke doorgankelijkheid in je lichaam. Het kippengaas sluit zich in min of meerdere mate. Allerlei stofjes kunnen niet meer zo vlot op hun bestemming geraken.

Uiteraard heeft dat effect op het functioneren van je cellen en je organen. Dus, van je gezondheid in het algemeen. Als er een alarmbel begint te rinkelen door lichamelijke symptomen, dan ga je alle moeite van de wereld doen om na te gaan welke stofjes er nodig zijn om het optimale functioneren terug te herstellen zonder iets te doen aan de doorgankelijkheid.
Dat is hetzelfde als de motor van je wagen begint te sputteren omdat er iets mis met is en dan de samenstelling van de benzine veranderen.

De stressreactie heeft uiteraard ook effect op je geest. In deze reactie is het heel logisch dat je alleen problemen ziet en mogelijkheden om ervan te vluchten. Je ziet geen oplossingen. Door dit lang vol te houden creëer je een “doos in het geest”. Het is zover gekomen dat het een aanvaard gegeven is om in vergaderingen “Out of the box” te denken. Het wordt zelfs aangemoedigd. Logisch, want in de doos vind je geen oplossingen. Bijzonder is dat je vergeten bent dat er oorspronkelijk helemaal geen doos was en alleen in de relaxatiereactie de oplossingen te vinden zijn. En het gaat nog verder.

Tot nu heb ik nog niet gesproken over bewustzijn.


Jouw zuivere bewustzijn heeft alle informatie in zich wie je bent, hoe alles in je lichaam functioneert en hoe je optimaal beweegt. Dit vind je in de ruimte van al je cellen wat meer dan 99% van de cel is. Juist door de doorgankelijkheid is deze energie terug te vinden in, doorheen en rond je lichaam. Het is als een wolk waar je lichaam als een doorlaatbaar kippengaas inzit. Het is als verschillende sponzen die door kippengaas bij elkaar gehouden worden in een oceaan. Alle sponzen slorpen het water op. Ze kunnen niet leeglopen aangezien in, doorheen en rond de sponzen alles hetzelfde water is.

Hoe meer je ego toelaat dat je lichaam doordrongen is met jouw zuiver bewustzijn, hoe krachtiger de heling en als gevolg daarvan je gezondheid. Als jouw bewustzijn bezoedeld is met de energie van gewoontes/overtuigingen/patronen of geblokkeerd door spanning, hoe minder gunstig het effect is op je gezondheid. Trouwens, je tempel zit in je ziel en niet andersom.

Dit heeft ook een heel belangrijk gevolg voor je geest. Je geest zijn je hersenen in actie. Je hersenen baden ook in een wolk van bewustzijn. Je hersenen functioneren eerder als unieke antennes die specifieke informatie oppikken in het bewustzijn rondom je. Spanning blokkeert deze antennes waardoor creatieve, intuïtieve gedachten geen kans krijgen.

Je ziet hoe belangrijk het is voor je fysieke gezondheid van lichaam en geest om de gaten van het kippengaas ruim te laten zijn, zoals het oorspronkelijk de bedoeling is. Dat is alleen in de relaxatiereactie. Dan kan jouw bewustzijn van binnenuit je lichaam en geest informeren/voeden, je lichaam onzuivere energieën transformeren en zuiver je de omgeving door jouw uitstraling.
©Yves Verbeeck

Mei 2022

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page