Wil je als schoonheidsspecialiste je aanbod verruimen?

Leer dan hier hoe je dit concreet makkelijker kunt doen.

Ik leer jou in kleine groep hoe je snel en eenvoudig jouw klant van een aantal spierpijn problemen kunt afhelpen, voor spierspanningen in rug nek en schouders en in de lage onderrug en billen.


RUG NEK SCHOUDER MASSAGE

Nek- en schouderklachten zijn samen met (lage) rugklachten de meest voorkomende vorm van gewrichtsklachten. Schouderklachten lijken meer bij vrouwen voor te komen dan bij mannen en nemen toe met de leeftijd.

Tegenwoordig worden ook nek- en schouderklachten onder de noemer CANS geschaard. CANS betekent Complaints of Arm, Nek or Shoulder en is de nieuwe benaming van RSI. In het Nederlands wordt de term KANS gebruikt. Deze staat voor Klachten aan Arm, Nek of Schouder.

Binnen CANS wordt er een onderverdeling gemaakt tussen specifieke en aspecifieke klachten. Ofwel klachten met een duidelijk herleidbare of een onduidelijke oorzaak. Aspecifieke klachten van de nek en schouder ontstaan net zoals andere RSI klachten vaak door steeds dezelfde bewegingen te maken, of juist lang dezelfde houding aan te nemen. Daardoor krijg je een verminderde doorbloeding van de spieren en pezen waardoor deze niet meer goed kunnen functioneren. Er kan daardoor plaatselijk schade ontstaan. Pijn, prikkeling en vermoeidheid zijn hiervan het gevolg.

De specialisatie nek schouder massage is er op gericht om de aspecifieke klachten aan te pakken.

DE INHOUD VAN DE CURSUS

 • Speciale technieken voor ontspanning in de boven rug (thoracaal/cervicaal), nek en schouder

 • Contra-indicaties en voorbereidingen

 • Verschillende soorten schouderklachten en kenmerken

 • Syllabus met instructievideo ( usb stick meen)


Tijdens de cursus gaan we stap voor stap met diverse technieken een complete rug/nek/schouder massage opbouwen. Veel mensen hebben een vorm van schouderpijn. Dit kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld stress, spanning, onregelmatig leven.

De specialisatie rug/nek schouder massage is een zeer doeltreffende methode om jouw klanten weer ontspanning te geven in de schoudergordel om de eventueel daar uit voort vloeiende klachten zoals hoofdpijn te verminderen.

De specialisatie rug/nek/schouder massage is een must voor iedere masseur, dus je kunt hier als schoonheidsspecialist je technieken bijschaven.

Deze cursus is voor iedereen met massage ervaring ( masseur/schoonheidsspecialist) die graag de technieken van een bovenrug (thoracaal en cervicaal), nek en schouder massage wil leren.STUDIEDUUR & LESGELD

1 lesdag van 10.00 tot +/- 17.00. De kosten voor deze cursus bedragen €150,00 inclusief BTW. De cursus is inclusief het lesmateriaal, water koffie/thee.

Les in kleine groep (maximaal 6 personen) en je oefent op elkaar


NA DE CURSUS

Na het succesvol afronden van de cursus specialisatie rug/nek/schouder heb je echt wat in handen.  De cursus is ontzettend leuk om te volgen, je kunt direct met het toepassen van de speciale technieken van de bovenrug, nek en schouder aan de slag.

Je krijgt ook een certificaat van deelnam.


Wil je je graag inschrijven, klik dan op de onderstaande link

https://www.gennesareth.be/events/dagcursus-deblokkerende-rug-nek-schouder-massage-05-september-van-10h-tot-17h19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020-2021

sylviebrownproductions

©© Copyright©©
 • Facebook App Icon
 • Tumblr Social Icon
 • Trip Advisor Social Icon
 • LinkedIn Social Icon
 • Instagram
 • Pinterest Social Icon
 • YouTube Classic
 • Twitter App Icon