top of page

Wat je aandacht geeft, groeit. Maar wat geef je aandacht?Je energie gaat daar waar je aandacht is. Richt heel bewust je aandacht op je handen en je zal daar energie gewaarworden. Een beruchte uitspraak is ook ‘Fake it until you make it’ . Als je voldoende aandacht geeft aan iets dat er nog niet is, gaat er energie naartoe en zal het realiteit worden. Als je dat doorleeft met een aangename emotie, is het nog krachtiger.
Bijvoorbeeld: je bent op zoek naar een nieuwe job. Doorleef dankbaarheid terwijl je voorstelt dat je de meest optimale job voor jou uitvoert. Je kiest één optie uit de niet-voorgevormde, energetische zee van mogelijkheden.

Maar wat is juist voor jou? De grote adder onder het gras is dat wat juist voelt voor jou, heel frequent een vertrouwd gevoel is. Voornamelijk overgeërfde gewoontes en overtuigingen draag je onbewust mee en bepalen jouw gevoel. Deze krijgen al eeuwen aandacht en zijn al die tijd gegroeid en krachtiger geworden. Dit is niet authentiek en zorgt voor stress. Je bent zo gewoon geworden aan leven in de stress reactie dat je letterlijk verslaafd bent aan de stoffen die daarbij vrijkomen in je lichaam.

Het mensdom leeft al eeuwen in de ‘overleef’-reactie.

Eén van deze overtuigingen is dat jouw zuivere, volmaakte energie pas te bereiken is na het wegnemen van alle lagen die erop liggen, zoals het pellen van een ajuin.
Gelukkig is jouw energie niet gesluierd en continu vindbaar. Jouw zuivere energie eist je aandacht niet op en je bent helemaal niet meer vertrouwd met de stoffen die vrijkomen in je lichaam in de ‘leef’-reactie.

Hier geldt uiteraard even goed: dat wat je aandacht geeft, groeit. Niettegenstaande dat pijn, problemen, vermoeidheid, depressie, … luid roepen: ‘Er is hier iets mis. Doe er iets aan!!’ klopt dat alleen maar in acute of levensbedreigende situaties. Voor het overgrote deel van de tijd en omstandigheden is het veel meer aangewezen om je aandacht te richten op de subtiele gewaarwording van jouw energie. In het begin is dat een uitdaging. Je zal dat steeds duidelijker opmerken.
Jouw energie is je bewustzijn en heeft alle kennis en kunde in zich om je lichaam te helen. Je moet dat niet maken, het is al volmaakt. Als je genoten hebt van een heerlijke appel, weet je zeker dat je lichaam deze zal verteren, dat is de bestanddelen die je voeden opnemen en de rest uitscheiden. Als je een snijwonde oploopt, zal je deze verzorgen en weet je zeker dat je er verder niets hoeft mee te doen. De wonde zal helen. Als je jouw energie duidelijker gewaarwordt is het nodig dat je het effect ervan voelt in je lichaam en geest. Je lichaam en geest slorpen jouw energie op zoals een spons water. De gewaarwording en het gevoel samen is de doorleving. Dit is subtiel en heel aangenaam in je lichaam en zorgt voor creatieve, intuïtieve gedachten in je geest. Je kan niets doen om overgeërfde gewoontes en overtuigingen te helen. Juist door je niet te laten afleiden en je aandacht te houden op jouw innerlijke wijsheid tot je het effectief doorleeft, zal je helen.
Jouw unieke, energetische blauwdruk zal door je lichaam uitstralen in de niet-voorgevormde zee van oneindige mogelijkheden. Dan wordt wat op jouw golflengte zit zichtbaar. Uiteraard is dat heel aangenaam. Je hebt het karakter en de persoonlijkheid om dan uit te voeren wat zich aandient. Aangezien je een oneindige energie en bewustzijn bent, ervaar je een krachtige drive en gaat alles vanzelf. Wat is onze taal soms mooi: vanuit het Zelf. Hoe meer je dit aandacht geeft, hoe meer het groeit en duidelijk wordt.


Door jouw aandacht te verleggen van problemen oplossen naar jouw zuivere energie in de ruimte van je ontspanning ontdekken en doorleven, zal je lichaam en geest steeds meer helen en zullen de omstandigheden evolueren. Aangezien het vertrekt vanuit jouw volmaakte bewustzijn, is het heel aangenaam waardoor je er met veel plezier aandacht geeft.


En dat wat je aandacht geeft, groeit.


Yves Verbeeck

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page