top of page

Jij bent de meest intense, helende kracht.

Soms zijn de kosmische wegen ondoorgrondelijk. Zo was ik onlangs door omstandigheden getuige van een gesprek tussen twee mensen. Het leek zo sterk op mijn verhaal dat ik vol verwondering bleef luisteren. Toen ik nadien naar huis reed, merkte ik wel dat er iets in mij in beweging was gezet.

Ik geef al een tijdje aan dat diepgaande heling alleen mogelijk is als je alles toelaat en doorleeft zonder het te manipuleren. Ik zeg dan tegen klanten: ‘Maar dan ook alles volledig doorleven hé!’ Deze ingesteldheid blijkt cruciaal te zijn.

’s Avonds begon ik minder aangename ervaringen op te merken. Ik merkte hoofdpijn aan de basis van mijn schedel die naar voor uitstraalde, mijn sinussen begonnen op te spelen en mijn keel werd schor. Het was alsof er een schuifje in mijn onbewuste was opengezet door het gesprek te volgen. Ik droomde die nacht heel veel. Ook al voelde ik me niet optimaal, ik begon aan mijn dag zoals gepland. “Het zal wel beteren gedurende de dag als de nachtmerries wat weggeleden zijn”, dacht ik.

Het tegenovergestelde werd echter realiteit. Ik kreeg veel beelden en herinneringen, voelde emoties opborrelen en merkte hoe de vrijgekomen onaangename energie mijn lichaam voedde en klachten bezorgde. De hoofdpijn was intens, mijn sinussen deden veel pijn en slikken was als messen die in mijn keel sneden. De koorts liep stelselmatig op tot 38.5° wat voor mij heel hoog is. Gelukkig werd ik een heel krachtige energie gewaar die van diep in mijn lichaam de negatieve energie als het ware naar boven duwde en tegelijk mijn lichaam instrueerde hoe met de klachten die deze energie veroorzaakte om te gaan. Ook al was het een overweldigende ervaring, toch kwam mijn ego nog tussen in het zoeken naar oplossingen om de pijn te verlichten. Het was verbijsterend te zien dat mijn ego twijfelt aan die diepe wijsheid.

Dan begon een spontane stress release om U tegen te zeggen. IJzige kou werd uit mijn botten, vooral van mijn benen en lage rug, vrijgezet waardoor mijn lichaam trilde, beefde en shakete zoals nooit tevoren. Daarna werden er secreties aangemaakt om ook het fysiek onzuivere naar buiten te kunnen brengen. Het was lang geleden dat ik zo’n vuile secreties gezien had. Het was een heel intense dag en toch was de fysieke pijn nog niet aangepakt. ’s Nachts sliep ik gewoon niet van de pijn. Gedurende de nacht was het zo intens, dat mijn ego uitschreeuwde dat er pijnstillers bestaan. Het was zeker 20 jaar geleden dat ik dat nog genomen had. Ik kon het echter niet houden. Mijn ego was krachtiger, ik stond op en nam een pijnstiller. Binnen de 5 minuten werd alles nog erger. Ja, de pijn verminderde. Het proces werd echter intenser. Het was alsof de innerlijke kracht nog meer werk gekregen had en een tandje bijstak. “Dat zal ik niet meer doen”, was een duidelijke gedachte. Mijn ego boog zich nederig naar mijn bewustzijn die de touwtjes gretig terug in handen nam. Zo kon mijn helingsproces terug ongestoord verdergaan. Op de derde dag, voelde ik het uur per uur aangenamer worden. Mijn lichaam werd warmer en soepeler, mijn geest helderder en mijn ademhaling rustiger en dieper. Na drie dagen was een sinusitis, faryngitis en bronchitis opgelost zonder enige medicatie, herinneringen/beelden bleven weg en ik kreeg heel veel inzichten wat voor mij juist is.

Wat is vooral onthoud is dat het ego heel gelsepen is om onbewuste, overgeërfde patronen en overtuigingen in stand te houden. Het fluistert in ons oor dat eeuwenoude en daardoor heel vertrouwde gewoontes verlaten onaangenaam is, dat onderdrukte trauma’s toelaten pijnlijk is en dat je een onzekere toekomst hebt als je afwijkt van de norm. De realiteit is echter dat jouw bewustzijn vele malen krachtiger en aangenamer is en alle informatie in zich draagt die juist is voor jou. De kunst is dat je ego de volledige toelating geeft aan jouw bewustzijn om zich onbezoedeld te tonen. Hoe meer je ego dat toelaat, hoe meer jouw bewustzijn van binnenuit naar buiten zal komen en alles op zijn weg meenemen. Het is zuiver water dat aan de bron tegengehouden werd waardoor heel de bedding vol stof ligt. Van zodra het water terug mag stromen, begint het de bedding schoon te spoelen waardoor in het begin het water bezoedeld wordt. Jouw bewustzijn zal de energie van de overgeërfde gewoontes in beweging brengen waardoor je al de informatie daarvan zal opmerken: gedachten, beelden, herinneringen, emoties, gevoelens, klachten, symptomen, … Terwijl je die doorleeft, doe je absoluut niets. Jouw bewustzijn informeert heus wel als de beste hoe je lichaam en geest dit alles op de meest optimale en efficiënte manier transformeert. Ik merkte duidelijk dat alles wat de revue passeerde niet van NU is en ook niet van mij.

Ik realiseerde me dat we allemaal slachtoffer zijn van energieën die we als mensdom negatief gemaakt hebben en doorgegeven van generatie op generatie. Het is inderdaad dom om iets volledig harmonieus en perfect eerst stuk te maken, dat als referentie gebruiken en de pretentie hebben dat het beter geworden is.

Vanaf nu is het nog veel meer dan ervoor mijn intentie om elke ochtend een doorleving te ervaren van mijn bewustzijn en van daaruit mijn dag te beginnen. En telkens mijn ego tussenkomt en denkt het beter te weten, zal ik heel vriendelijk daar niet op ingaan en verder genieten van de vorm die ontstaat vanuit mijn bewustzijn.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page