top of page

De werking van Colostrum herontdekt

Colostrum, ook wel “biest” genaamd, is de melk die afgegeven wordt door alle vrouwelijke zoogdieren (inclusief de mens) binnen de eerste 6 uren na de geboorte van hun kind of jong. Melk die na de eerste 6 uur wordt afgegeven door het dier heet ook wel overgangsmelk. Helaas verkopen veel bedrijven hun overgangsmelk als colostrum, maar dit is niet “the real deal”. Onze colostrum is van biologisch gehouden koeien (dus geen vaccinaties!) en de melk is pas afgetapt nadat de kalveren hun aandeel hebben gekregen en vast is gesteld dat ze niets te kort komen. Het colostrum van runderen is qua moleculaire structuur identiek aan menselijk colostrum, waardoor het een middel zonder noemenswaardige bijwerkingen voor de mens, zodat het een uiterst veilig consumentenproduct is. Dit in grote tegenstelling tot veel hedendaagse medicatie.Wat doet colostrum?

Colostrum zit bomvol met alles wat kinderen/jongen maar nodig hebben om zo snel mogelijk hun immuunsysteem op peil te brengen. Colostrum bevat zeer hoge concentraties mineralen (magnesium, zink, selenium) en vitaminen (vitaminen A, C, D, B1, B2, B12) en bestaat o.a. uit 97 soorten immuun factoren en 87 verschillende groeifactoren. Tevens bevat het hoge hoeveelheden proteïne en probiotica en het heeft nog vele andere uiterst krachtige eigenschappen. Dit maakt colostrum uitermate voedzaam en geschikt voor het onderhouden van een goeie darmflora en daarmee een optimale spijsvertering en opname van voedingsstoffen. Andere kwaliteiten die worden toegeschreven aan colostrum zijn:

  • verlenging van de levensduur

  • het herstellen van schade aangebracht door voornamelijk antibiotica en anti-ontsteking medicatie

  • een toename in het lichamelijk vermogen om vetten te verbranden

  • spierweefsel opbouw, een effectieve en efficiënte stofwisseling

  • activatie en onderhoud van het immuunsysteem

  • een verhoogd energie niveau

  • uithoudingsvermogen

  • een gevoel van algehele vitaliteit


Ook is uit meerdere nieuwe onderzoeken gebleken dat colostrum een belangrijke rol speelt bij het herstel van de darmflora en botformatie, waardoor het een zeer geschikte ondersteuning kan bieden bij ziektebeelden zoals ziekte van Crohn, colitis en botontkalking. Tot slot is colostrum het middel als het gaat om het bestrijden van virussen, bacteriën, schimmels, parasieten en andere micro-organismen en is het veelvuldig succesvol ingezet bij het bestrijden van allerlei (auto-immuun) ziekten en hun symptomen, zoals bijvoorbeeld Alzheimer, kanker en aids.
Colostrum is ook een veel gebruikt middel door topatleten, om de sportprestaties en het uithoudingsvermogen tot een maximum te verhogen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat veel topsporters na intensieve training minder lichamelijke schade, blessures en vermoeidheidsverschijnselen vertonen als zij colostrum gebruiken. Verschillende instanties die zich bezig houden met voeding en topsport hebben wereldwijd hun bevindingen rondom colostrum gepubliceerd en allemaal zijn ze, na uitvoerig testen, het erover eens dat colostrum een zeer positieve uitwerking heeft op fysiek herstel en zware lichamelijke prestaties. Al deze eigenschappen hebben vermoedelijk grotendeels te maken met het feit dat colostrum een hele serie functies van het zogenaamde “menselijke groei hormoon” overneemt en/of ondersteunt. Dit is het hormoon dat zorgt voor onze groei en ontwikkeling in onze jongere jaren. Veel mensen produceren na een bepaalde leeftijd bijna geen menselijk groeihormoon meer, waardoor ze veel kwetsbaarder worden voor ziektes, infecties, blessures en allerlei andere lichamelijke ongemakken. Uit onderzoek is gebleken dat colostrum een uiterst belangrijke rol speelt bij het leveren en op peil houden van het menselijk groeihormoon. Naast de productie stimulatie van het menselijk groeihormoon biedt colostrum een zeer goeie ondersteuning bij het regenereren van onze thymusklier. Deze in ons 4e (hart) chakra gecentreerde klier speelt een zeer belangrijke rol in ons verouderingsproces en wordt ook wel “the center of youth” genoemd. De thymusklier is verantwoordelijk voor de aanmaak van het hormoon thymosine, een stof die ons immuunsysteem activeert, ontwikkelt en onderhoudt. Colostrum is het middel dat ervoor zorgt dat onze thymusklier weer terug groeit naar de oorspronkelijke grootte, waardoor deze klier weer optimaal functioneert en waarmee ons immuunsysteem tot een maximum wordt opgepept. Er is bijvoorbeeld uit onderzoek gebleken dat na langdurig gebruik van colostrum (minimaal 1 jaar) het onmogelijk is voor bijvoorbeeld kankercellen om nog te overleven. Colostrum wordt dan ook echt met recht een `superfood` genoemd.


Bestellen doe je in onze LR Webshop


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page