TEAM

Sylvie Brown
ABOUT

Sylvie Brown

Surya de sjamaan.jpeg
ABOUT

Surya

ABOUT

Evy Somers

ABOUT

Nicole Van Beek

ABOUT

Kaushal Kumar JHA

Hoe kwam ik op de naam?

Er bestaat geen toeval zeggen ze en dat is een waarheid als een koe! Toen ik een naam bedacht, ben ik beginnen spelen met de namen van de mensen die me nauw aan het hart liggen in mijn gezin: mijn dochter Eline, mijn man Danny, mijn Pluszoon Dimitri en mijn moeder Gerda. Hussel deze door elkaar tot een goed klinkende naam en ik vond: Gennesaret. Ik heb even gegoogled en wat bleek: het bestaat echt, het is het bekende meer van Tiberias, waar Jezus duizenden jaren terug de miraculeuze visvangst tot stand bracht.

De H is voor mij het symbool van de HOOP,  hoop dat ook ik de Blijde Boodschap mag verkondigen (= je ware zelf leren ontdekken) en jullie mag inspireren, samen met mijn lieve collega's om het beste uit jezelf te halen, net zoals Jezus en zijn apostelen dat destijds deden.

 

Betekenis van de naam


Gennesareth was één van de verschillende namen die men door de geschiedenis heen zou gebruiken voor "Het meer van Galilea" nu beter gekend als het meer van Tiberias. In dit geval verwees de naam echter specifiek naar die kleine maar uiterst vruchtbare vlakte (omschreven als een heuse 'Prinsentuin', wat de naam mogelijk ook betekende) die glansde als een juweel van overvloed aan de westelijke oever van het meer, juist ten zuiden van Capernaüm. De evangeliën beschrijven deze plaats merkwaardig genoeg als 'Jezus' eigen stad', waardoor men haast zou gaan denken dat hier een door hem geërfd bezit mee werd bedoeld in plaats van dat hij hier enkel maar woonde. De vlakte van Gennesareth kent vele nederzettingen en van één daarvan, Magdala, denkt men dat het de verblijfplaats van Maria Magdalena moet zijn geweest. 

Wonderbaarlijke visvangst

Petrus, toen nog Simon geheten, had de hele nacht gevist op het meer en niets gevangen. Jezus vroeg hem of hij vanuit zijn boot de menigte kon toespreken. Na afloop zei Jezus hem zijn netten nog eens uit te werpen. Petrus had zijn netten nog nooit zo vol gezien, ze scheurden zelfs en hij sloot zich meteen bij Jezus aan. Het gaat hier om het Bijbelse verhaal Johannes 21, uit het Nieuwe Testament.