top of page

Cold stone massage

"De vrijheid van de mens is de gezondheid der ziel."
Voltaire

Hoe ga ik te werk?


Koude steenmassage is ook een waardevolle behandeling om te overwegen. Terwijl de basalt steen die wordt gebruikt voor een hot stone-massage geweldig is om warmte vast te houden, wordt bij de koude steen massage gebruik gemaakt van marmeren stenen. Marmeren stenen behouden koude temperaturen vrij goed, omdat ze van nature kouder zijn dan andere stenen, zelfs bij kamertemperatuur.

Hoewel koude steenmassage meestal wordt gebruikt om sportblessures te behandelen, zijn er nog vele andere positieve voordelen.

 

Een massage met koude stenen (ofwel een COLDSTONE massage) wordt ook gebruikt als een vorm van stress en angstverlichting, omdat de stenen de focus van de geest op het lichaam richten. 

 

De koele temperaturen die bij de massage worden gebruikt, helpen om zwelling, een opgeblazen gevoel en ontsteking te verminderen, terwijl de bloedsomloop en het energieniveau wordt verhoogd.

De koude stenen kunnen de symptomen van de sinussen en de menstruatie verlichten.
Een anders dan anders COLDSTONE massage heeft zowel een kalmerende als stimulerende werking op lichaam en geest.

Anders dan anders massage gebruikt warme olie samen met koude stenen, zo ontstaat er een  “yin en yang” effect. De combinatie van warmte en koude verhoogt de bloedsomloop en vermindert ontstekingen en pijn. 


Een cold-stone massage werkt goed bij gespannen spieren, vastzittende nek, hoofdpijnen, migraine, vermoeide armen/ benen/ handen en voeten.

Contra indicates

Uiteraard zijn er omstandigheden waarbij een cold-stone massage niet uitgevoerd wordt. Een cold-stone massage is niet geschikt voor mensen met:

 • een verminderde bloedsomloop

 • hart en vaatziekten

 • verlies van gevoeligheid of neuropathie

 • eerdere bevriezing verschijnselen of andere overgevoeligheid voor verkoudheid zoals de ziekte van Raynaud of Lupus

 • verslechterde nierfuncties

 • hypothyreoïdie

 • open wond- of huidaandoeningen

 • astma

 • gevorderde cardiovasculaire ziekten (wegens toename van de systolische bloeddruk)

 • langzame wondgenezing

 • reumatoïde aandoeningen

 • andere aandoeningen waarbij massages zijn gecontra-indiceerd

 

Mensen met bovenstaande aandoeningen of gevoeligheden kunnen beter een cold-stone massage vermijden totdat ze dit eerst met hun arts hebben besproken.

 

Wat kan ik verwachten tijdens een anders dan anders COLDSTONE massage:

Ik masseer met warme olie, en wissel massagegrepen en strijkingen af met ‘koude stenen’. Hiermee wordt het zenuwstelsel gestimuleerd en het versterkt het immuunsysteem.

 

Ook voert het afvalstoffen beter af, verlicht de pijn en vermindert het zwellingen en ontstekingen.

Dit heeft dus een zeer heilzame werking op je lichaam. De afwisseling van warm en koud zorgt voor een diepere ontspanning van lichaam en geest.

 

De massage met warme olie zorgt ervoor dat bloed- en haarvaten zich verwijden, de bloedsomloop verbetert en afvalstoffen worden beter uit het lichaam afgevoerd. Dit in combinatie met koude stenen zorgt ervoor dat de bloedvaten zich weer zullen vernauwen.

Bedannkt voor uw bericht!
bottom of page